MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA - MOUNTAINS ON STAGE


PSK Pobeda preporučuje vam da posetite Međunarodni festival dokumentarnog filma „Mountains on Stage“, posvećen avanturističkim sportovima u prirodi, koji se premijerno održava u Beogradu u sredu, 26. aprila 2023. od 19 časova, u jedinstvenom prostoru Dorćol Platz, Dobračina 59b. Jednodnevni festival je namenjen zaljubljenicima i poštovaocima aktivnog načina života i prirode, kako rekreativcima tako i profesionalnim sportistima.

Filmski program obuhvatiće četiri inostrana dokumentarna ostvarenja i jedno domaće. Svi filmovi premijerno se prikazuju u toku jedne festivalske večeri.

Prvi film pod nazivom Ono što je važno (What matters) vodi nas na ostrvo Korziku i mitsku stazu GR20, koja se obično prelazi peške za 15 dana. Anne-Lise Rousset Seguret će pokušati da uspostavi ženski rekord od 36 sati! U drugom filmu Ivica razuma (Edge of reason) zajedno sa Bendžaminom Vedrines i Nikolasom Žan idemo u avanturu na Himalaje u pokušaj penjanja vrha preko 8000m u rekordnom vremenu.

U sledećem filmskom ostvarenju Lumdo Kolola, idemo u avanturu života paraglajdingom preko celog venca Himalaja. Sa Himalaja ‘selimo se’ u Josemiti nacionalni park u Sjedinjenim Američkim Državama i gledamo izuzetno neobično putovanje Seba Berte, jednog od najboljih penjača na svetu. I kao ‘šlag na tortu’, gledaoci imaju priliku da premijerno vide jedno domaće ostvarenje pod nazivom U nepoznato (Into the unknown). Sjajna ekipa domaćih i stranih bicklista koji nam prikazuju prirodna bogatstva Srbije na jedinstven način.

Svi zanteresovani mogu da dobiju dodatne infomacije o programu na zvaničnom sajtu https://www.mountainsonstage.com/

Detaljniji članak možete pročitati ovde.

Detaljniji izveštaj možete pogledati ovde.

MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA - MOUNTAINS ON STAGE style=MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA - MOUNTAINS ON STAGE style=
© PSK Pobeda
'
Nazad