UČLANJENJE i ČLANARINA

Kako postati član Planinarsko sportskog kluba Pobeda

  
izgled važeće kartice
U Klubu
Dođite u Klub, u Mačvanskoj br. 8, na Čuburi u Beogradu, u naznačeno radno vreme Kluba, popunite obrazac koji ćete dobiti na licu mesta, uplatite članarinu i opredelite se na koji način želite da vam se dostavi članska kartica sa markicom za tekuću godinu. Možete i nekog ovlastiti da vas učlani.

U 13. Beogradskoj gimnaziji
Svakog četvrtka od 18.00 - 20.00 u holu gimnazije, Lješka 47, Čukarica (Banovo brdo). Popunite obrazac, uplatite članarinu, dobijete priznanicu sa kojom nakom 10-tak dana možete podići svoju planinarski knjižicu. Stari članovi po uplati članarine, odmah dobiju markicu za tekuču godinu koju nalepe u postojeću planinarsku knjižicu.

On-line
Preuzmete obrazac Evidencioni list člana sa naše internet stranice i popunite ga. Kad uplatite članarinu i prateće troškove uplatnicom (sve u jednoj uplatnici) u banci, pošti ili putem e-bankinga, kopiju ili fotokopiju uplatnice i Evidencioni list člana pošaljete na e-mail: clanarina@pskpobeda.rs U mejlu se izjasnite na koji način želite da preuzmete člansku karticu s markicom za plaćenu članarinu za tekuću godinu.

Produžetak članstva
Članovi Kluba koji produžavaju članarinu, mogu u Klubu uplatiti i preuzeti markicu za tekuću godinu, ili mejlom poslati kopiju uplatnice i izjasniti se o načinu preuzimanja markice, na adresu: clanarina@pskpobeda.rs. Ako se opredele da im se markica pošalje poštom, treba da dostave osnovne podatke za koga su uplatili članarinu i broj telefona za kontakt.

Kako učlaniti drugu osobu
Jedna osoba može da učlani, odnosno uplati članarinu za tekuću godinu za najviše petoro ljudi. U tom slučaju, potrebno je dostaviti popunjene evidencione listove za svakog novog člana i kontakt telefone. Moguća je dostava članskih kartica na jednu adresu.

Kako popuniti uplatnicu, možete pogledati ovde .

Po prijemu potvrde ili izvoda iz banke, i mejla sa svim potrebnim podacima, Klub će poslati povratni odgovor u kom će potvrditi prijem Evidencionog lista (pristupnice), vašu uplatu i obavestiće vas kada ćete dobiti člansku legitimaciju (člansku karticu).

Izrada članske kartice traje oko 10-15 dana. Za to vreme, sa potvrdom (priznanicom ili potvrdnim odgovorom od Kluba) o plaćenoj članarini možete učestvovati na planinarskim akcijama Kluba. Potvrda važi 30 dana. Posle tog roka ne možete učestvovati na planinarskim akcijama bez članske legitimacije (članske kartice) i markice.

GODIŠNJE ČLANARINE I OSIGURANJA ZA PSK POBEDA ZA 2024. GODINU

Članarinu možete uplatiti lično, kod dežurnog u prostorijama Kluba:
 • ponedeljkom, 11:00-13:00 i 17:00-19:00,
 • utorkom, 17:00-20:00,
 • sredom i četvrtkom, 17:00-19:00,
 • ili putem uplatnice, u pošti ili banci, odnosno on-line uplatom preko e-banking sistema,
 • novi članovi popunjavaju 'Evidencioni list člana' koji možete preuzeti ovde,
 • više informacija o učlanjenju ili produženju članarine možete dobiti u kancelariji Kluba ili na br. telefona 011 24 55 781, u navedeno radno vreme.
Plaćena članarina i osiguranje važe za tekuću kalendarsku godinu.

Ograničenja za povlašćene članarine važe za decu i mlade koji u tekućoj kalendarskoj godini imaju manje ili pune 18 godina, odnosno 16 za orijentirce.

Članovi Kluba koji nemaju prostor na svojoj članskoj kartici da zalepe člansku markicu za 2024. godinu (popunjena su sva polja predviđena za lepljenje markica) mogu da prelepe preko prve (najstarije) markice.

Oni koji ne žele da prelepe markicu, mogu poručiti novu karticu uz doplatu i napomenu da žele duplikat kartice i da žele da zadrže svoj stari evidencioni broj.

Članovi koji se opredele da im se markica i članska kartica dostave putem pošte, preuzimaju na sebe rizik od eventualnog gubitka u pokušaju dostave markice ili članske kartice.

Neisporučenu člansku karticu ili markicu, koja se vrati u Klub, možete preuzeti u Klubu u toku tekuće kalendarske godine za koju je plaćena članarina. Posle tog roka, Klub nema obavezu da ih čuva.

Svojim potpisom ili slanjem popunjenog evidencionog lista člana sa vašeg mejla, garantujete tačnost podataka upisanih u obrascu.

Učlanjenjem u PSK Pobeda istovremeno postajete član Planinarskog saveza Srbije i stičete sledeće beneficije koje to članstvo nosi:
 • pravo učestvovanja na svim akcijama i manifestacijama koje organizuje bilo koji klub ili društvo, član PSS-a, ili sam Savez,
 • povlašćene cene za grupna putovanja, povoljniji boravak u planinarskim objektima,
 • članarina takođe pokriva i troškove osnovnog osiguranja na domaćim i inostranim akcijama,
 • uz doplatu, ostvaruje se pravo na dopunsko osiguranje za koje je potrebno popuniti obrazac (i osnovno i dopunsko osiguranje ugovorio je i obezbedio Planinarski savez Srbije),
 • pravo na osnovne obuke i stručna usavršavanja u oblasti planinarstva i orijentiringa,
 • pravo na iznajmljivanje i korišćenje planinarske opreme Kluba, u skladu sa Pravilnikom o korišćenju opreme PSK Pobeda,
 • ostvarivanje prava popusta prilikom kupovine planinarske odeće, obuće i ostale planinarske opreme kod kompanija sa kojima su Planinarski savez Srbije i PSK Pobeda postigli sporazum o saradnji i povoljnosti kupovine,
 • ostvarivanje svih prava i ispunjavanje obaveza proisteklih iz Statuta PSK Pobeda i PSS.
„RADO PRIMLJEN SI U DRUŠTVO ZNAJ!“