Kratak istorijat Pobeda Web Team-a:


Sajt Pobede je nastao u toku '98. sa ciljem da se na taj način poboljša informisanost korisnika Web-a o našem društvu, ali i planinarenju uopšte.

Sajt pokreće Nebojša Vesić koji je napravio osnovnu konstrukciju i zajedno ga sa Zoranom Karićem održava sve do sredine 2002.

Krajem januara 2002. osnovan je Pobeda Web Team (PWT) sa ciljem da već postojeću internet prezentaciju našeg planinarskog društva unapredi - kako po ažurnosti, tako i po dizajnu. U sastav PWT-a tada ulaze još i Nenad Jovanović, Mirko Mirković i Ivan čukić. Nenad preuzima ažuriranje tekućih informacija, a Ivan pravi odeljak posvećen ogranku Pobede u Prvoj beogradskoj gimnaziji a bavi se i budućim dizajnom prezentacije. Mirko pomaže u ažuriranju i takodje se bavi dizajnom (sećate li se žute pozadine naslovne strane krajem 2002. i tokom 2003. godine, kao i žutog dizajna detaljnih najava akcija?). Mirko je uradio i prezentaciju 3. zimske škole Visokogorstva.

Sajt je januara 2002. dobio i novu adresu http://www.pdpobeda.org.yu (kasnije http://www.pdpobeda.rs/) - posle dugogodišnjeg "gostovanja" po raznim stranim besplatnim serverima.

Saradnik PWT-a u toku 2002. je bila sekretar društva Djurdjica Ristić - Cica, uz čije zapisnike (sa sastanaka I.O.) smo lako ažurirali mesečne planove akcija.

Sredinom 2003. iz tima izlazi Mirko Mirković.

U toku septembra i oktobra 2003. je započeta temeljna reorganizacija funkcionisanja Web Team-a, kako bi se što više informacija našlo na sajtu. Kao saradnik tima, u septembru se uključuje Dragan Djukić kao sprega izmeðu uprave društva i tima (sve do 2006.), a tokom oktobra i Vojin Luković postaje član tima zadužen za ažuriranje informacija. Potpuno novi dizajn naslovne strane, mesečnih planova akcija, a kasnije i najava izleta obeležio je prelaz 2003.-2004. Ovu konstrukciju i softverski sistem koju je Ivan uradio krajem 2003. sajt je koristio do 2021.

Sekretar Društva za 2004. - Svetlana Ceca Veljković nam pruža podršku i uz njenu pomoć ažuriramo najave u mesečnim planovima akcija.

Vojin Luković zbog posla u inostranstvu (srećno!) u leto 2004. napušta PWT, a novembra 2004. novi saradnik tima postaje Nada Bosnić. Njen resor je ažuriranje informacija (planovi, izveštaji, kasnije i zaštita prirode).

Marta 2005. saradnik PWT-a postaje Srdjan Marjanov koji je napravio prezentaciju MTB kluba Pobeda i koju je uspešno održavao do kraja 2006.

Od aprila 2006. novi član PWT-a je Jelena Romčević. Radi na ažuriranju sajta, a uključuje se i u programerski deo posla. Timu se priključuje i Zorka Jovanović koja rukovodi našom elektronskom poštom, a od novembra 2006. novi član tima je i Branko Stevanović sa resorom ažuriranja najava izleta na naslovnoj strani sajta.

Posle četiri godine, septembra 2007, od Nenada, mesto koordinatora preuzima Zorka Jovanović.

Od marta 2008. u PWT-u je i Vladimir Vučković. Kreirao prezentaciju Orijentiring tima Pobede i zadužen je za njeno ažuriranje. U maju 2008 u tim se posle pauze vraća Pauna Obradović koja pomaže u ažuriranju najava. Septembra 2008. novi član tima postaje Nikola Stojanović sa resorom ažuriranja izveštaja, dok se u oktobru sa istim zadatkom timu priključuje Jovan Sakka. Rubriku orijentiring od marta 2009. pa do kraja 2010. ažurira Kristijan Mitrović. Od 2011. to preuzima prvo Stefan Ranitović, a potom Radmila ©uljagić.

Posle skoro 3 godine i velikog doprinosa sajtu Pobede, početkom 2009. tim napušta Jelena Romčević. Aprila 2009. tim ostaje i bez Nikole Stojanovića, ali kao pojačanje timu se tokom maja priključuju Milana Varda (ažuriranje izveštaja) i Dušan Vulićević (ažuriranje najava). Juna 2011. kao novi programer nam se priključuje Sonja Rakas.

Novembra 2012. resor obrade izveštaja pojačava Filip Polak. Početkom 2013. Milana odlazi na porodiljsko odsustvo, ali naš tim pojačava Preža Nikolić.

Septembra 2013., tim napuštaju Nenad Jovanović (nakon više od 11 godina) i Nada Bosnić (skoro 9 godina staža).

Početkom 2014.god. u tim ulazi Uglješa Gvozden. Njegovim dolaskom dobijamo još jednog saradnika za ažuriranje najava izleta čiji se broj stalno povećava.

U 2015. godini tim dobija novog člana, Anðelku Veljković koja veoma uspešno postavlja najave koje su poslednjih godina postale komplikovanije s obzirom da smo ih obogatili fotorafijama.

Sredinom 2017god. u PWT ulaze Ana Matković i Veljko Dragumilo i pojačavaju ekipu za postavljanje najava izleta, a Anđelka Veljković prestaje da radi zbog odlaska u inostranstvo.

Početkom 2018god. iz tima odlaze Zorka Jovanović (posle 12godina), Sonja Rakas (posle 9godina), Dušan Vulićević (posle 9godina), Ana Matković i Veljko Dragumilo.

Mesto koordinatora preuzima Filip Polak.

Decembra meseca 2021. godine, počinje izrada novog web sajta PSK Pobeda za potrebe revitalizacije jasnoće prikazanih informacija o misiji i aktivnostima Kluba. Autor dizajna, baze podataka, front i back end-a je Nenad Grujić.

O ovom sajtu ne brine plaćena profesionalna organizacija, već grupa volontera.

Ukoliko i vi želite da nam pomognete i postanete deo Pobeda Web Team-a molimo da nam se javite na mail kontakt@pdpobeda.rs.