Рајац, смена за ветеране

Foto: ПСК Победа

ПСК Победа

Рајац, смена за ветеране

20. Januar. - 27. Januar. 2024.

Vodja puta: Milovan Milošević


  • Iz Beograda smo pošli 20.1.2024. godine u 10 č, pošto smo sačekali grupu koja na Rajac ide iz Novog Sada. Ukupno grupa je imala 39 učesnika. Jedna tročlana porodica došla je svojim kolima, jer su najavili da će na Rajcu ostati pet dana.

    Svakog dana smo imali šetnje po nekoliko kilometara u grupama od po 10-22 učesnika. Prva tri dana imali smo nepovoljne uslove za šetnje, zbog temperature i do -12 stepeni, a onda je sneg počeo da se topi pa su se naše šetnje prilagodjavale tim promenama.Takvo vreme je opredeljivalo i vrste u dužine pešačenja. Neobično nas je radovalo što je prosečni starosni sastav "šetača" bio preko 65 godina. Išli smo na Debelo brdo (Čanak), vrh Rajca, na Dobru vodu, Vijuljak, Gornje Banjane, Crveno vrelo. Svake večeri smo imali neku vrstu zabave. Zbog postojanja dve sale  neki su igrali karte i gledali TV, drugi su učestvovali ujutru na тaj-či vežbama koje je organizovala Milica. Jedne večeri bila je Kviz zabava, jedne je prikazivan film o  Akadmiji Pobede povodom 75god. postojanja, a jedne tombola. Skoro svake večeri bilo je pevanja i sviranja uz gitaru.

    Za pohvalu je što se naš cipelarnik koristio po svim pravilima.

    Imali smo i jednu povredu. U dvorištu Doma uvek je bilo po 5-6 pasa, koji su nas pratili u našim šetnjama. U jednoj od šetnji jedan je zubima ozledio učesnicu iz Novog Sada,. Posle pomoći koju joj je pružila jedna naša učesnica- lekarka, odvedena je u Ljig gde je primila odgovarajuću anti-tetanus terapiju.

    U Beograd smo se vratili u 14:30 a grupa za Novi Sad je nastavila vožnju do svog grada.


Za Pobedu:
izveštaj postavio/la Zorka Jovanović
Nazad