ЈУЖНИ КУЧАЈ ВОДОПАД ПРСКАЛО

Subota, 20. April 2024.

Vodič: Zoran Kovljenić

Foto: PSK Pobeda

водопад Прскало

Program akcije

Субота 20.4.

Полазак из Скерлићеве улице у 6 часова. На место поласка доћи 10 минута раније. Траса пута Београд-Параћин-село Стража-Велика Брезовица. Очекивано време доласка на  Брезовицу је око 9 часова.  Траса пешачења Велика Брезовица-Троглан Баре-Обршје-Шарена пољана-Прскало водопад. Дужа пауза код водопада. Од водопада се пењемо према стеновитом платоу Турски камен. Одатле настављамо преко висоравни Валкалуце где ћемо поред ловачке куће на ливадама направити паузу.Кучајске планине су познате по великој количини сремужапа ко жели нека понесе платнене торбе да набере. Натављамо према Великој Брезовици где нас крај Тајског потока чека печено јагње на ражњу које ће нам спремити возач Дејан и наш брат планинар Чађеновић. Јагње је са оближње бачије-катуна. Очекивани полазак за Београд је око 18:45. Повратак у Београд је око 22:00.

Дужина стазе је око 20 км. очекивано време пешачења са паузама је око 8 сати. Стаза је микс макадама ,шумских тракторских влака и пешачких стаза.  Укупно успона око 450м и исто толико спуста. На стази имамо два извора воде.


Vrsta akcije
  • Planinarska akcija
Oprema
  • Опрема-Мали ранац,планинарске ципеле или дубоке планинарске патике,штапови...

Ishrana
  • Исхрана-У сопствееној режији и заједнички ручак у шумик крај Тајског потока.Трошкове за ручак и пиће дјелимо између себе

Kotizacija
  • Цена-Цена превоза минибусем од 20 места ,трошкова возача,водича и организационих трошкова је 3300динара . Минималан број пријава је 15. У случају мањег броја пријава цена ће бити незнатно коригована.

Važne napomene
  • Напомена-На акцији учествујете на сопствену одговорност. Забрањено је удаљавање од групе и било која друга врста самовоље.

Informacije i prijave
  • Водич Ковљенић Зоран-Соко МБ 427, бр.тел-064-333-1950 Позиви од 17 часова а смс поруке од 10-20 часова.

Za Pobedu:
najavu akcije postavio/la Pauna Obradović
Nazad