ГОЧ Врњачка Бања, пролећни дани огранка ШАРА-Призрен

Petak, 12. April - Nedelja, 14. April 2024.

Vodiči: Milovan Milošević, Zorka Jovanović

Foto: PSK Pobeda

ГОЧ Врњачка Бања

Program akcije

Полазак: петак  -  12.4.2024. године у 17 ч. од ГО Нови Београд или у договору са водичем.

Повратак 14.4.2024.године у поподневним сатима.

Превоз приватним аутомобилима.

Храна „из ранца". Могуће је и у локалним угоститељским објектима.

Маршрута: Петак: Београд – Врњачка Бања (делимично аутопутем). Смештај и ноћење у  Врњачкој Бањи (приватни смештај у вишекреветним собама).

Субота: полазак после доручка око  8 ч путем Врњачка Бања – Гоч до Шумске куће  (1350 мнв) испод  Жељина – (Рогавска чука  -1785 мнв). Зависно од временских прилика колима се може доћи по релативно лошем путу до Шумске куће, а у супротном возила остају на око 1,5 км ниже. Успон од Шумске куће траје око 1,5 сат кроз шуму и ливаде, лаганим  ненапорним темпом. Са врха је диван поглед. На врху се задржавамо око пола сата, силазимо до превоза и онда - ка Врњачкој Бањи.

Недеља:   полазак после доручка око  8 ч  до испод Љуктена (1216 мнв), ненапоран успон око 2 км., задржавање на врху (са ужинањем) око пола сата (зависно од временских прилика), па повратак до превоза.

На повратку са акција можемо свратити на Гочко језеро (Селиште) и/или у неки од локалних ресторана (Митрово Поље, Добра вода или Рибљи ресторан).

У слободно време, индивидуално или са локалним водичем, обилазак Врњачке Бање.

НАПОМЕНА: претежно ћемо се руководити и бирати маршруте (туре) по саветима локалног водича (Светислав Чичић), зависно од метео условa.

Обе вечери пред спавање  обично се дружимо уз гитару.рским правилима, на сопствену одговорност учесника.


Vrsta akcije
 • Planinarska akcija
  Tradicionalna akcija
Oprema
 • Уз валидну планинарску картицу (плаћена маркица за текућу годину), опрема је планинарска - прилагођена метео – најавама (сунце, киша, ветар), планинарске ципеле, штапови.

  За успон понети воде и евентуалну терапију. Водича обавезно обавестити о здравственом и кондиционом стању. Учешће на акцији је по планина

Ishrana
 • Храна „из ранца". Могуће је и у локалним угоститељским објектима.

Kotizacija
 • Трошкови: превоз (гориво и путарина за оба пуна смера, деле путници возила (искључујући возача); + 3.700 динара (2 преноћишта, локални водич и организациони трошкови). Пријаве са аконтацијом од 2.500 динара, водичу или на благајни Победе најкасније до 02.04.2024.године, како би се обезбедили превоз и преноћиште. Учесник који на акцију жели да иде својим колима, то мора пријавити водичу, а пожељно је да слободна места попуни учесницима који немају превоз.

Važne napomene
 • Штета је не искористити прилику за пешачење, али учесници не морају да иду на обе или неку од понуђених тура. Не очекује се, али могуће је да дође до измена у овом плану, из непланираних разлога.

Informacije i prijave
 • Водичи:

  Зорка Јовановић и Милован-Мишко Милошевић

  Тел.0638902208

Za Pobedu:
najavu akcije postavio/la Pauna Obradović
Nazad